Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Mezi lidmi

Mezi lidmi

Někdy se procházím mezi lidmi
mezi drahokamy co se svůdně třpytí
jak, když procházím diamantovým dolem
a oni mě omračují svými paprsky

jindy jsou jak uhlí, černé špinavé uhlí
tlející někde v dolech bez vzduchu
a já jsem tam s nimi a nemohu popadnout dech

ty paprsky jsou často příliš ostré
a to uhlí je k nevydržení jak silně zapáchá

a někdy
někdy necítím vůbec nic a taky mě nic nepálí
a toho se bojím nejvíce
jako by srdce bez tlejícího uhlí
a bez diamantů přestávalo bušit
umíralo v nicotu
v osamění
Publikoval(a): Martin Hašlar, 12.6.2020
Přečteno (50x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: kopretina7777, Makaveli, Mirastus, Huhlinka, stin

Spodek

Stránka generována 12.5.2024 21:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti