Z HLOUBI DUŠE
Z HLOUBI DUŠE
Psaná látka, jako zkratka,
jejíž jádro mnohosměrné.
Ať souznění, nebo hádka,
všechny směry jemu věrné.
Vody stojaté, proudící,
a ve vírech se točící.
Vzdušné stavy, prvky zdící,
rodící se i končící.
Z hloubi duše, všerozměrné,
krása života povstává.
Projevy sdělné, poměrné,
i chlazená žhavá láva.
V mechu, trávě, či na písku,
ve vodě, vzduchu, na skále.
Načerpává svého zisku,
pro hodnoty, tak vyzrálé.
Publikoval(a):
Litarts, 12.6.2020