Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Hvězda

Hvězda

Karel Halapartna Básně » o Lásce

Anotace: Tuto báseň jsem psal v době mé první lásky, ta ovšem zesnula, aniž jsem ji stihl dopsati. Proto zůstane tato navždy nedokončená, anšto stejných citů ve mně nikdo víckrát neprobudí.

Na Zem hvězda spadla.
Ej, to byla rána,
rána, která probudí tě,
probudí tě z rána.
Probudila všechny lidi,
dokonce i neslyšící,
nezůstal tu nikdo spící.

Ona hvězda nesla záři,
zářila zlativým světlem,
zasvítila do zahrady
zatřpytěné deštěm.
Záře svit to tuze silný,
upoutal i slepého,
sklopit hlavu přiměl ho.

V ten čas...
Publikoval(a): Karel Halapartna, 8.6.2020
Přečteno (184x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: stin

Spodek

Stránka generována 24.4.2024 00:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti