Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ach ta hrdlička

Ach ta hrdlička

Ze střechy domu ozývá se,
jak v odmlkách svých teskně volá...
Podporou písně mnohohlasé,
drobných zpěváčků shora, zdola.

Za deště, mlha rozlévá se,
je nedělní ráno, klid a mír.
A ještě, přídavkem k té kráse,
oblačný, zavěšený melír.

Náhle, trhliny v něm patrné,
i blankytně modrá obloha.
Slunce, své místo si rozhrne,
paprskem, poselstvím od boha.

Volání, hrdličky umlklo,
také zpěváčci shora, zdola.
I okenní, osušeno sklo,
a ta hrdlička opět volá...
Publikoval(a): Litarts, 7.6.2020
Přečteno (69x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, koiška

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 05:58
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti