Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Šeol

Šeol

Zelený požár
Hoří
stromy hoří hřbitovní zeď

Hříbě června spásalo paseku
v zubech přežvykuje déšť

Ohrada prská Obzor drží u země stříbrný šat

Mlha jedno tělo
stojím v orchestru ticha
mezi kaluží a kamenem

tvůj kabát pověšený na půdě ve skříni

jako by tleskal dlaněmi

- - -

Děravé ulice

Zbývá odklidit rozbořený dům Prázdný dvůr
přilož cihlu k cihle

ale není pro koho

Hlína do hrobů

Jen ryb v jezerech se prach nedotkne.
Jen lodě mraků nespouští kotvy -

v koutech rtů vůně zvadlých pivoněk.

Pod truchlícími trámy
blesk
oddělil hříběti
hlavu od těla.
Publikoval(a): Marek Miko, 6.6.2020
Přečteno (35x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lugilla, glacier, Mirastus

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 22:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti