Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Krásné je ráno~

**Krásné je ráno~

Květka Š. Básně » ?nezařazené?

Anotace: ..má z jarní loučky asi v hlavě broučky..

~~~~~~~~
Dnes je krásné ráno
je krásný celý den
a on si loukou chodí
tam a taky sem
sedne si do trávy
a pozoruje brouky
je asi pavoukem
z té zelené louky
toho má rád
tam toho nesnáší
a ten kdo se bojí
honem pryč peláší.

A já?...Co já?
Já natrhám si fialky
do herbáře založím
a potom se do trávy
k odpočinku uložím
trávu růst
dnes uslyším?
A do ucha mi šeptala
ta voňavá ta malá
něžná mateřídouška
z jedné strany do levého
a z druhé do pravého
mého ouška.
No jo,mateřídouška.

Neboj,to není sen
že jenom dnes
je tak krásný den
já kvetu a také voním
každičkým rokem
hej,tak dávej pozor
ty s tím rázným
krokem...
a že jsi pavouk
nespleť si květ s broukem
a jinde si dnes soukej.

~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 2.6.2020
Přečteno (24x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 14:55
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti