Moravskou Saharou....
Moravskou Saharou....
Anotace: Vlak jede krajinou...
Moravskou Saharou
Vlak ukusuje metr za metrem
sirky borovic v tiché agónii
vlčí máky v ohnivých světech
ještě září, ještě žijí...
Podivný svět v zelené klame
divadlo sežraných stromů bolí
z ohnivé pálí výčitek plamen
do ostrých ran nasypat soli
mraky se táhnou magnetické
kolik vody dají naší vyprahlosti!?
Do rukou esence božské i lidské
než v prach se změní naše kosti
jsi prach a v prach se obrátíš
jediná jistota a ty to víš...
Publikoval(a):
Klarineb, 1.6.2020