Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Křest tmou

Křest tmou

Prošla jsem
křtem tmou
tmou bezednou
kde sny
nejsou

A
zrady
jen tak
nepřelétnou

Zrady
jako
raněné holubice
spí těžce

Také bylo
tu
kamení
z dlaní
co prý hladí

Ve tmě
jsem si
zpívala
abych se nebála

A plamének
v děsivé tmě
tišil mě

Plamenének
sirek
co jich je málo

Tmou jsem byla
nesena
na křídlech
černých labutí

Nesly mě
tam
odkud se nevrací

A já se vrátila
když
luna mi svítila

Když
luna kouzlila
přání plnila

Luno
díky tobě
objalo mě světlo

Svetlo
v
temném hrobě
díky luno
díky tobě
Publikoval(a): kopretina7777, 1.6.2020
Přečteno (28x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: michaela07, donne, koiška, Mirastus, Klarineb

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 05:58
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti