Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Souznění

Souznění

Sdělte těm ubohým vrahům, že soudný den se blíží
ruce krví zbrocené jednou nohou v pekle s hlavou na pranýři
vaše činy budou rezonovat skrze celá příští staletí
papež je prý milý člověk ať církev vrátí to co nám právem náleží

zbrojařská lobby má chuť si vzít ještě trochu víc
volby nejsou legitimní politici ustrnuli čas vyjít do ulic
můj život je sebezapření s vědomím že asi navždy budu bez ženy
dávno všichni zapomněli kde máme své vlastní kořeny

těsně předtím než skončí tohle obskurní drama
bude nejspíš zapotřebí poslat k čertu strýčka Sama
pěstujem si militantní mysl zaměřenou na zisk a přetvářku
vrhám se ve flashbacích do dětství abych si ještě vzpomněl na lásku

v této baladě o mrtvých vojácích a vdovách
šrámy na duši si nosíme po zemi kde už nejsme doma
drahá promiň ale jaksi mi mizíš vně toho zdivočelého davu
sotva v tě poznám rozdíl bylo nutné říct ti pravdu

snad se reinkarnovali v míru všichni kdož odešli před léty
je k neuvěření jak televize i média ustavičně kazí adolescenty
možná už není co ztratit v tomto koloběhu stereotypního života
vracím se zpátky do minulosti poznat moudrost starověkého Egypta

kde mě po celém těle slunce pálí, Horus začal skákat radostí
došel jsem k nalezení sebe sama skončil zármutek i pocit bolesti
když pozoruji svou femme fatale plavat v nezkalené řece
je to vůbec poprvé co vidím jak se její svůdné tělo třese

možná to byl sen, iluze či snad jen náhlý přelud
vzniká pomalu ale jistě policejní stát rychle mě probuď
z dlouhotrvající letargie jenž přetrvává již spoustu dní
od filozofických textů přešli jsme na Playboy magazín

asi nikdy neodhalím správné odpovědi na otázky
jednou zestárnu abych zjistil, že jsem zůstal sám s absencí lásky
budu sledovat jak rychle čas běží tobě i všem ostatním
zírám skrz prázdnou sklenku bourbonu kolik mi ještě zbývá dní?

Než se převtělím do nového těla možná v jiné zemi
kde půda bude zvlhlá na ní hlouček dovádějících dětí
já v honosném sídle s potomky a svou vyvolenou snad
budu žít život, který plul do té doby po hvězdách

vydám se napříč houfem zatím nenaplněných proroctví
k nejstarším mudrcům až k původnímu praotci
možná mi poskytne náhled do tajů dávného učení
chybí nám dostatek myslitelů namísto účetních

tak dovolte mi odejít na místa sotva poznaná
věřím, že právě tam ještě přetrvává nádhera
daleko od dopravní zácpy linoucí se touhle civilizací
já, ty, my všichni pospolu v nové lepší asimilaci

...směřujíc ke společnému souznění
Publikoval(a): Makaveli, 31.5.2020
Přečteno (122x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: medúza, Polux Troy, Gaia., Jikra, Klarineb, Mirastus, děda včela

Spodek

Stránka generována 1.5.2024 23:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti