Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

BUDOUCNOST

BUDOUCNOST

~ BUDOUCNOST ~


Chtěl bych se probudit za 6000 let!
Jaký asi bude tento svět?
Tak sladký, jak od maminky políbení,
či stále ještě budou vládnout vyvolení?

~

A bude-li planeta roboty poseta,
či láskou rozkvétá, tak jako dnes…
Co po nás zůstane? Bolest a vendeta,
přírody paleta, či hroby a vřes?

~

Zda v myslích básníků budem žít navždycky,
či po nás potopa, jen výbuch kosmický?
Najdou-li ufouni z nemocí východiska?
A zbude-li za humny ta naše rodná víska…

~

Raduj se ze štěstí, co máme na Zemi,
neptej se na zítřek, nešetři silami,

zítřek je pro jiné;
s tím ty nic nezmůžeš,

budoucnost každý sen člověka přemůže,
i ty ji vytváříš, toť úkol pro Muže!
Publikoval(a): J.F.Julián, 30.5.2020
Přečteno (114x)
Tipy (15) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: MIDAZLU, Gaia., stin, Jikra, děda včela, Lipová, Makaveli, Mirastus, donne, Klarineb

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 09:18
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti