Etuda pro křišťálový přelud
Etuda pro křišťálový přelud
křehká jak sklo
na modrých křídlech vážek
neznámá barva
cizojazyčných slov
křehká jak dech
novorozeného ptáčete
zmatený tlukot
oslepených křídel
křehká jak sen
co rozdrtí ho i pohled
a labyrint nepochopení
nerozzáří tvůj zrak
křehká jak vzdech
jak vratká lávka přes propast
za kterou leží ráj
a nebo peklo
odkud jsi přišla
tak podivná a cizí
nechtěná ve strachu
z bolesti a odmítnutí
křehká jak jinovatka
láska co teprve se rodí
a neví kudy k tobě
jen přelud ze skla
a křišťálu
Publikoval(a):
glacier, 29.5.2020