Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Z deště

Z deště

Marie Bernadeta Básně » ?nezařazené?

Anotace: A nade smutkem nostalgickým z deště se pokouším ti odepsat ti ještě

Z deště



Z dešťových kapek ledových

berou si stromy vláhu z nich.

Lilo jak z konve před chvílí,

srdce se nikdy nemýlí!



Do prudkých stahů srdce

už nepřicházíš nikdy více,

než ve snu pouze živém,

než mrtví jednou budem.



Vláha a slzy osvěží

a anděl, když mne nestřeží,

jsem jako bez života již,

jen ty to vnímat smíš.



A nade smutkem nostalgickým z deště

se pokouším ti odepsat ti ještě

a provolati na zdraví,

i když mi srdce churaví!



Nad sklenkou vína rudého

posílám lásku do něho

a v mysli tvé se rozvíjí:

Ach, ona zase popíjí!
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 23.5.2020
Přečteno (37x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Klarineb, Lipová, a1ička, Mirastus

Spodek

Stránka generována 24.11.2024 16:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti