Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ukrutná muka

Ukrutná muka

Karel Halapartna Básně » o Nemoci, smrti

Anotace: Inspirace přijde znenadání a políbení múzou si místo a čas nevybírá. Tato báseň se zrodila v nejhorším, nejbolestivějším momentu mého života.

Nezkrotná muka!
Přišla ta chvíle,
která nemá slitování,
přepadne tu z nenadání
bezbranného kluka.

Hrůzná to bolest!
Sevřela ho tvrdě,
připravila ho tu
o poslední kapku potu,
nesvedl ji unést.

Krutý osude!
Zač ho trestáš?
Popatři v slabost,
cožpak nedostal již zadost?
Tímto nic ho nezbude.

Boží soud!
Což prvních hříchů
by se mohlo rovnati
této bolestné až smrtící oprati,
této změti pout?


Spásné vykoupení!
Najednou je klid,
víc už ho nic netíží,
svůj výtvor si jen s klidem prohlíží.
Radostnější chvíle není.



Stačí spláchnout jen
a užít si zbylý den.
Publikoval(a): Karel Halapartna, 14.5.2020
Přečteno (137x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Hvězdář

Spodek

Stránka generována 23.4.2024 07:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti