Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Za zavřenými okny

Za zavřenými okny

Za zavřenými okny
za zavřenými dveřmi
znovu se chvěješ nejistotou
a pod kůží se ti rýsuje mráz

maličký průzor mlží se tvým dechem
jak pootvíráš šedavému stmívání.

Je mi prázdno v přehlceném pokoji
neohlížím se
temná zákoutí se promítají
do okolních budov.

S odumírajícím světlem
chce se mi znovu věřit

a chci žít tou džunglí
kterou si nosíš v hrudi.
S nádechem přidávám kardamon do kávy
s výdechem zvoníš mi u dveří.

Čti mi prosím své verše
a dýchej mi za krk
zatímco škrábu brambory k večeři.
Publikoval(a): Lugilla, 10.5.2020
Přečteno (68x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Klarineb, Makaveli, Gaia., děda včela, Mirastus, Marek Miko

Spodek

Stránka generována 24.4.2024 06:38
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti