Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

sklenice od piva

sklenice od piva

stin Básně » o Životě

Anotace: prázdná jak moje duše.

duše prázdná
jak sklenice od piva
nic nežli samota
už mi asi nezbývá.

jak zbytky pěny
rozpouštím se do nicoty
rozmazávám se na stěny
utíkám do samoty.

a stejně jako ta pěna
cejtim se taky na dně
kdo je ta ozvěna
bydlící v mojí hlavě?

nejspíš já
je to divný, žít
neměla by se mysl má
konečně probudit?

je zmatená, bojí se
zneklidňuje i sebe sama
často raději ztrácí se
než procházet tohle drama.

pěna mizí
až zcela ztratí se
už neprochází krizí
sebou udáví se.

sklenice od piva chřadne
kéž časem naplní se
než soudného dne
zcela roztříští se.

---

[28.4.2020]
Publikoval(a): stin, 30.4.2020
Přečteno (39x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Karel Halapartna, kopretina7777, Mirastus, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 21:12
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti