Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Život

Život

LukynoDC Básně » o Životě

Anotace: Ideální pro recitaci ... shrnutí a průběh života

Život
Lukáš Komers B.
Život je jako silnice, má dlouhé i krátké úseky,
někdy je vzorně upravená, někdy má veliké průseky.
Někdy se vlní v údolí, kolem potůčku nechá se vést,
jindy však do tunelu schová se a nechá se do pastí svézt.
Život je jako květinka, má stovek různých lístků,
některé lístky jsou růžové, jiné černé bez očistků.
I když ty lístky mezi sebou okvětní korunu sdílí,
ačkoliv, přes své velké přesvědčení, sami v sobě se mýlí.

Život je jako literární dílo, někdy pohádka, někdy horor,
někdy je princezna překrásná, jindy zas rozpoutá teror.
Je-li to dílo úspěšné, žažívá nejvyšší vrchol,
však jestli se až k peklu prokope, ucítí nejhorší mrhol.
Život je jako vlak, někdy dlouhý, někdy krátký,
věc jednou ale udělaná, ta nejde už vzít zpátky.
Starý vlak z nádraží odjede, a na jeho místo přijede nový,
inu, někdy je ten vlak luxusní a jindy zase chudý.
Publikoval(a): LukynoDC, 16.3.2011
Přečteno (309x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 19:15
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti