Ve slunci I stínu
Ve slunci I stínu
V bolesti růže
prospívá
dechem tvým oplývá
trny chrání ji
tobě představí ji
Růže červená
pro lásku
zrozená
Sluncem zmámená
horkem spálená
podlamují se kolena
V slunci I stínu
den ve dni splynul
a měsíc uzdravuje
líc
Radost časem
otupí
jako nožů
zástupy
V množství
ztrácí se
rosy krůpěje
Slunce s deštěm
dobré pro zem
žiji a jsem
Publikoval(a):
kopretina7777, 18.4.2020