Pokušení, odpuštění, uctění
Pokušení, odpuštění, uctění
Pokušení
Láká k nahlédnutí,
v překročení mezí.
Upoutání nutí,
k porušení tezí.
Odpuštění
Něco, jako uctění,
ve jménu provinění.
Odklání hněv a spor,
pilíře jeho opor.
Uctění
Zásluhou slov znění,
také činů a lpění.
V hrdou platnost vstoupí,
marnost neprohloupí.
Publikoval(a):
Litarts, 12.4.2020