Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jaro 2020

Jaro 2020

Mladinké jaro v pupenech květů
plyne vstříc zarouškovaným světům
strhává bobří hráz ve mně i vně
Proudu mízy nikdo neunikne
jako plod puzený ven porodem
přezije či pod tlakem zahyne

V kaskádách sluncí a vesmírů
ušili Zemi zkoušku na míru
stará pravda se znovu stává prubířským kamenem
že nepřijde blíž, kdo není dítětem

Snad se oprostit, nechat se nést
slunečními draky v mracích nad krajem
poháněnými tichou meditací
Na obzoru svobodní ptáci
otevírají bránu, v oslnění
v ní kdosi třímá bílou orchidej
Publikoval(a): Gaia., 5.4.2020
Přečteno (83x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Dasahor, Martin Havlíček, koiška, Lindos, Klarineb, Lipová, Mirastus, Makaveli

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 19:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti