DŘEVORUBEC
DŘEVORUBEC
Anotace: Křížové rýmování ABAB.
Kácí a řeže stromy,
i plení jimi podrost.
Domy ptačí, ničí prací,
Skvost, tak v pustinu mění.
Řezané kmeny táhne,
větve spálí v hromadách.
A odtáhne je svázané,
prach pilin k potřebě své.
I z kmenů řeže desky,
na pile, podle míry.
Odřezky pak pro změnu,
v píli rozdá zbylé.
Publikoval(a):
Litarts, 4.4.2020