Sentiment, cit a rozum
Sentiment, cit a rozum
Sentiment
Z jedné strany lásky zpěv,
na druhé pak hrubosti.
Falešný a skrytý hněv,
sntiment své tuposti.
Z jedné strany lásky zpěv,
na druhé, její zkouška.
Zdali to byl, jen oděv,
sladkostí tak do ouška.
Cit
Z obou stran vždy lásky zpěv,
za každého počasí.
Ale také i mírný hněv,
pro prohloubení krásy.
Rozum
Citu se svítí rozumem,
a také i moudrým činem.
Však vládnout takovým umem,
nebývá v citu laciném.
Publikoval(a):
Litarts, 1.4.2020