Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pokora, úcta, nedorozumění, víra

Pokora, úcta, nedorozumění, víra

Pokora

Ta neznamená,
býti nejmenším.
Ani ve smíru,
žíti se vším.

Ta znamená,
znát svoji míru,
a také víru.

Úcta

Ústa slovem zdobená,
činy, znají svou míru.
Vážená vždy proměna,
jak pravdu volí i hru.

Nedorozumění

Častý a velký problém,
lidských rovin různých.
Mínění v dobrém, ve zlém,
ktará ta, má pravdu z nich?

Víra

Pozvedni oči, rozjasni tvář,
ten bohatý svůj snář.
Ano, ta kniha dovedností,
plná zmaru i plodností.

Co přijít má, vždy přichází,
taková jest vůle vyšší.
Toužebně, když něco schází,
nad jiné, to bývá bližší.
Publikoval(a): Litarts, 31.3.2020
Přečteno (28x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti