TY ČTYŘI
TY ČTYŘI
Rovnost
Sejdou se konce dva,
jež však k sobě patří.
Levá ruka a pravá,
s jedním tělem bratři.
Svornost
Sejdou se konce dva,
jež však k sobě patří.
V rozdílu, souhra pravá,
již pak oba spatří.
Plodnost
Opylení květu v plod,
rostlin téhož druhu.
Nového i zpěvu zrod,
v uzavřeném kruhu.
Věrnost
Tam, kde je rovnost,
svornost a plodnost,
přebývá i věrnost.
Publikoval(a):
Litarts, 29.3.2020