Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Výhonek

Výhonek

Výhonek vyrašil nový,
z kořínku v zemi pevného.
I oblékl si závoj snový,
ale nic tak ještě zjevného.

A opět rostl, až povstal,
údy rozvinul své a šat.
Stále však, jako by jen spal,
v křoví růže, mu dáno stát.

Pak květy svoje rozvíjí,
oslavou něhy a krásy.
Pozor dej, ty i trn kryjí,
bolesti, víry a spásy.
Publikoval(a): Litarts, 28.3.2020
Přečteno (24x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:50
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti