ROUŠKOVÁ SEZÓNA
ROUŠKOVÁ SEZÓNA
Já vždy tmavě modrý šátek,
s bílým ornamentem, s ptáčky.
Omotám si, jda v ten zmatek,
dýchat v něm však žádné hračky.
I stužku modrou uvážu,
kolem své hlavy přes čelo.
Podobu tak v masce smažu,
táměř cele, skryté tělo.
Bych odlišil se od jiných,
s bílou rouškou, jak nemocných.
Také černě ovázaných,
á la muslim, tak v očích mých.
Když již musíme se skrýti,
pamatujme i na módu.
Švadlenky, mějte se k šití,
v tomto jarním čase svodů.
Publikoval(a):
Litarts, 26.3.2020