Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Odevzdej mi poezii

Odevzdej mi poezii

Věřím, že jednou se setkáme
se zavázanýma očima
a naše propletené prsty stanou se odlivem
rozechvění nakrmí lačnou hlubinu
nekonečno, které se pomalu otvírá

a otisk tvých rtů na mém krku
státníci zapíšou do svých zákonů.

Prosím, odevzdej mi poezii
a mluvme o ledu, hudbě a cigaretách
o věcech, které sem propadají z dalekých planet
mluvme o moři, které nám obepíná zápěstí
a všechny cévy v deltách bere si jako rukojmí

jako tetování jednou naše krása vybledne
ale nikdy nezmizí.

Odevzdej mi svou poezii
abych mohla projít nad tvým čelem
buď mým mostem nad kontaminovanou všedností -
už zítra ti Buddha ustřihne pramen vlasů
a vhodí je vesmíru do chřtánu…
Publikoval(a): Lugilla, 22.3.2020
Přečteno (144x)
Tipy (15) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Marcone, a1ička, děda včela, Klarineb, Makaveli, Mirastus, Gaia., Marek Miko

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 03:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti