Divoké jaro
Divoké jaro
Anotace: Příspěvek ke světovému Dni poezie...
Zlatý déšť prší ze zahrad
fialky rozprostřely své koberce
jaro si obléklo ranní chlad
probuzené v ledové košilce
hyacinty třeští opojnou vůní
modrofialové běsnění se chvěje větrem
sasanky vzdychají u lesních tůní
a Vodnář už bdí nad vylitým vědrem
podivné jaro s příchutí aprílu
sněží i prší navenek i uvnitř nás
sami jsme si ušili nemoc na míru
co naše duše odkryje bez příkras
ticho uvnitř i v ulicích
dokážeme nalézt zpátky sami sebe?
Lidské hejno tiché a mlčící
nad námi bez emocí vine se modré nebe...
Publikoval(a):
Klarineb, 22.3.2020