Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nerozměrný prostor

Nerozměrný prostor

I kdybych byl dobrý jako anděl
a moudrostí oplýval sebevíc
i kdybych skoro všechno věděl
se světem a lidmi to neudělá nic

I kdybych měl lásky na rozdávání
a od všech srdcí vlastnil klíč
i kdybych dělal všechno jen pro ní
se světem a lidmi to neudělá nic

I kdybych s bohem mluvit mohl
a všech hříchů dokázal se zříct
i kdybych čistý byl jak nešjvíc mohu
se světem a lidmi to neudělá nic

I kdybych zároveň byl mužem a ženou
a svobodný byl mnohem víc
než muž či žena býti vůbec mohou
se světem a lidmi to neudělá nic

I kdybych roztrpčen nad slepou vírou
navždy odešel od lidí pryč
I kdybych vzkřísil naději pro celé lidstvo
se světem a lidmi to neudělá nic

Ať každý svou skývu dožvýká si
a halasně mlčí z plných plic
ať rozkvétá do tuposti a krásy
se mnou to neudělá vůbec nic
Publikoval(a): Elll, 19.3.2020
Přečteno (51x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Makaveli, Mirastus, Klarineb, Lindos

Spodek

Stránka generována 12.5.2024 20:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti