Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jaro

Jaro

Marie Bernadeta Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: Zas jaro v srdci mém zahořelo snem

23. března 2019

Jaro


Zas jaro v srdci mém
zahořelo snem
a všechno v kraji mém
se choulí pod mou rukou
a dokud živá jsem,
ať hlásky ptačí tlukou
jarní písně jen!


Jaro, ach jaro, tolik jsem chtěla zas tě uvidět!
Být zase v zahradě, užívat sluníčka, rýpat se v záhonech
a čekat, až mi něco vyroste.

Docela prostá dobrodružství jaro skýtá,
Příroda zimou uspaná se probudí,
ožije květy, zpěvem ptačím,
to je má země,
se kterou mohu na chvíli spojená býti
a vnímat její obnovu i ve svém žití.

Vzdálené city a všechno, co jsem poznala,
snoubí se s přírodou, která mne pozvala
k sobě v mé zahradě,
kde ráda bývám v dobré náladě.

Jsem jako malé dítě,
co hledá život skrytý,
tichost je cesta k spočinutí
v náruči jarní přírody.
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 16.3.2020
Přečteno (171x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Květka Š., Klarineb, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 02:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti