Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

LÁSKA SKUTEČNÁ A FALEŠNÁ

LÁSKA SKUTEČNÁ A FALEŠNÁ

Litarts Básně » o Lásce

Anotace: Filosofická.

Láska skutečná

Ta vychází vždy ze skutečností,
a z hlubšího poznání dvou lidí.
Zde zvažuje poměr chyb a ctností,
tam, kde lidé do nitra si vidí.

Je tělesným a duševním poznáním,
nikdy ideální představou.
By mohla být upřímným vyznáním,
tou citovou vazbou pravou.

Nemůže vzplanout ve střetovém vztahu,
nýbrž ve vztahu se doplňujícím.
Kde nepotřebuje vzájemnou odvahu,
v takovém páru, podmínky splňujícím.

Vzniká spontánní přitažlivostí,
ne pouhou cestou rozumu.
V přejícnosti, bez jízlivostí,
také díky schopnostem a umu.

Láska falešná

To je ta, která žádá, ale nedává,
sužuje a vydírá.
Když nedostává, nadává,
tak prázdná je její víra.
Publikoval(a): Litarts, 17.2.2020
Přečteno (123x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová

Spodek

Stránka generována 25.4.2024 22:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti