Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

DO ZTRACENA

DO ZTRACENA

Litarts Básně » o Životě

Anotace: Cesta poznání.

A opět vrácena.
Jaká její cena?
Obohacena.

Do ztracena.
A opět vrácena.
Jaká její cena?
Zlacená.

Do ztracena.
A opět vrácena.
Jaká její cena?
Nezaplacená.

Nezatracená,
idea vrácená,
zarmoucená.
Jaká její cena?

Zkušenost.
Moudrost.
Pravda.
Rada.
A?

Do ztracena.

-
Křižovatka

Vpravo, vlevo,
nahoru a dolů,
rozcestí životních cest.
Kteroupak se vydati,
a nechati se vést?

Tou pravou,
ale kterápak to je?
Co může se nám zdáti,
jen přichystaná lest.

Rozvážnou i dravou,
po níž srdce kluše.
Ta je cestou zdravou,
vychází tak z duše.

Vždy je i kopcovitá,
nabo také hornatá.
Nahoru a dolů vítá,
blátivá či travnatá.

Ta křižovatka cest,
směrování i lest.
Kráčet na vlastní pěst,
a hlídat svoji čest.
Publikoval(a): Litarts, 15.2.2020
Přečteno (67x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:03
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti