Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Bubák

Bubák

poetrytrial Básně » ?nezařazené?

Anotace: Jednoduchá báseň o Bubákovi. Doufám, že se bude líbit.

Každý večer, když jdeš spát,
rád pod postel se díváš,
zda-li se tam náhodou,
strašidlo neskrývá.

Však Bubák velmi chytrý jest,
do skříně se schoval,
tam zatím vklidu ve své hlavě,
plán lstivý zosnoval.

Když tělo své si uložil,
a na polštář si ulehl,
tak oční víčka klesla dolů,
chlad pokojem se rozlehl.

Ze své skrýše ve skříni,
se Bubák tiše blíží,
očima červenýma,
si tě vroucně prohlíží.

Už vkrádá se ti do snů,
začíná se strašením,
po chvíli se probouzíš,
s výrazem vyděšeným.

Ale potichu si oddychneš,
je to pouhopouhý sen,
všichni ale dobře víme,
že pravda je opakem.

Bubák rychle schoval se zas,
na příští noc se těší,
až znovu do tvých snů se vkrade,
a k smrti tě vyděsí.
Publikoval(a): poetrytrial, 10.2.2020
Přečteno (61x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:26
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti