Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

V KAVÁRNĚ SRDCÍ

V KAVÁRNĚ SRDCÍ

Martin Havlíček Básně » o Lásce

Anotace: pátý počin čerstvě na jemno umletý s mou drahou ženou Ramonkou...:)

omytou lžičkou míchali nápoje
prolnutí životů kouřící z hrnečku
čistota anděla a touha démona
na rtech se rozpíná polibkem oboje
v buňkách se nahrává žádoucí proměna

hologram místa vystydnutí
vůněmi naladí nadání strun
usrkli zázrak tisíce chutí
nečetli z lógru, karet a run

hýčkal jí bosé střevíčky v moři
očima omýval srdce ženy
ta dojetím slzí a zevnitř hoří
v intimitě ticha chrámu
sestupuje zpátky k Zemi

zastánci silných doušků
jemně drcených zrn
odkryli tajemnou sošku
na oltář paměti lůna
jako gotické oblouky tělesných spojení
hřálo je nad šálky kočičí předení

poslechem klavíru napříč časem
dali si okusit dorty z dětství
na každém kroku si drželi pěsti
vzdušnými proudy za kompasem
kde voní dědova pravá káva
Publikoval(a): Martin Havlíček, 10.2.2020
Přečteno (182x)
Tipy (17) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Linzerka, Klarineb, Lipová, Mirastus, Bezhlavý rytíř, donne, Marek Miko, Kytka62, Makaveli

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 03:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti