Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

DVĚ SESTRY

DVĚ SESTRY

Litarts Básně » o Životě

Anotace: Dvojčata, závislá na sobě tak, že jedna bez druhé nemůže být. Rodí se vždy společně a jedna podepírá druhou.

Ty dvě sestry života,
čistota a krása.
Tam, kde naladí se jejich nota,
lačná duše zajásá.

Tak těžké mají zrození,
kolik klamu padne nazmar.
Z temnot pak jak probuzení,
svůj přinášejí dar.

Z bohatství a složitosti,
tříbí se jejich vlastnosti.
V boji pokorném i lítosti,
bývá učiněno zadosti.

Ty dvě sestry dvojčata,
čistota a krása.
Vždy nová kapitola načatá,
jež proroctví svoje hlásá.

Trnitá vede cesta k zrodu,
a obejít se tu nedá.
Jako podobenství porodu,
nachází ten, kdo je hledá.

Oddělení plev od zrna,
a nečistot od čistoty.
V trpělivém nasazení zplna,
přicházejí jistoty.
Publikoval(a): Litarts, 6.2.2020
Přečteno (35x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 14:42
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti