Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Hádanka o ptáčkovi

Hádanka o ptáčkovi

Litarts Básně » o Přírodě

Anotace: (s....a m......a)

Ci-ci-cirrrrr,
ozval se zvonivý hlásek,
teničký jako vlásek.
Přes očičko tmavý pásek,
a na semínka hrrr.

Na stromě ho vidět není,
avšak slyšet zdaleka.
Svůj hlásek, často změní,
a mnohého se jistě leká.

Upoutává pestrým šatem,
bříško protkané zlatem.
Nepokryté nikdy blátem,
i svým obratným hmatem.

Čepičku má modrou,
a také křidélka.
Dovádivý bývá hrou,
skoro 12 centimetrů délka.

V pohybu velmi čiperný,
rychlým je i letcem.
Své domovině věrný,
starostlivou matkou i otcem.

Rodinka ptačí početná,
vajíček bývá mnoho.
Mláďata, záhy vzletná,
a myslím, že tu již stačí toho.

Hádanka to jistě lehká,
pro milovníky ptáčků.
Stvořeníčka zjevem křehká,
jež prvotřídní mají značku.
Publikoval(a): Litarts, 1.2.2020
Přečteno (133x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, děda včela, Klarineb, Lipová, Mirastus

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 00:07
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti