Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

** A mráz sněhulákům přál

** A mráz sněhulákům přál

~~~~~~~~~
Z kopce dolů
sáně jedou
babku s dědou
z kopce svezou
pozor,už se smráká
júú,ty sáně srazí
v půli toho kopce
sněhuláka...
vidíte tu pohromu?
A děda volá
"šmánkote"
já za to nemohu.

Ve starém hrnci
teď hlava ujížděla
trochu si nosem
tu cestu přibrzdila
pak u lavičky zastaví
tam vidí koule sněhoví
ta větší je dole
menší je výš
na tu se hlavičko
i s hrncem položíš.
Jak?
To jistě víš.

Hele,ta horní koule
ta má dvě ruky
spodní z ledu dřeváky
na pupku knoflíky
oči dva uhlíky
nos jako mrkev
mu hned zčervenal
páni...
a sněhulák tu stál
od ucha k uchu
se na babku i dědu smál
...je zima,zima,zima
ta pravá co je tak príma.

~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 17.1.2020
Přečteno (24x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, Ružka

Spodek

Stránka generována 25.4.2024 12:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti