Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Bůh

Bůh

Jsem smích. Jsem slunce.

A nebe bez mraků a kousek chutné many.

Oáza vprostřed pouště.

Jsem pro lyžaře sníh.
Osuška, co tě halí.

Jsem dívčí klín
i fotka dětí na starém příborníku,
míšenský porcelán.

Jsem moře lásky na prahu nekonečna.

Jsem vše, co vede ke štěstí.


Jsem pláč. Vzdech honce.

A provaz burlaků i dopis rozepsaný.

Též hlučný pohyb spouště.

Tvůj utajený hřích.
Jsem oheň, co tě pálí.

Můžu být splín,
i hnízdo sršňů ukryté ve dřevníku,
hořící pole lán.

Jsem rána pěstí, smutek i touha věčná.

Jsem pramen lidské bolesti.
Publikoval(a): netWoor, 13.1.2020
Přečteno (162x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Klarineb, Makaveli, Lipová, Gaia., Bezhlavý rytíř

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 15:44
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti