Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Nevěsty z hor

**Nevěsty z hor

Květka Š. Básně » ?nezařazené?

Anotace: -----*****-----

*~*~*~*~*~
Na vršky hor se zima posadí
a každý vrcholek něžně pohladí,
poprosí severák„učeš mi vlasy“
ať něco máš z mé bílé krásy.

Tak vítr lítá jako splašený
zimě češe vlasy bílý i stříbrný,
na Lomnický i na jiný štít
přidá pár perel,perel ledových.

Zima ty hory i celé obleče
dej pozor na laviny,člověče,
to co té zimě na šatu přebývá
to klidně ustřihne tak to chodívá.

Když vidíš z údolí horské štíty
nevěsty jim závidí bílé šaty,
pak zimní slunce pár paprsků dá
a to je opravdu horská paráda.

~**~~**~~**~~
Publikoval(a): Květka Š., 10.1.2020
Přečteno (39x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 19:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti