Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Po dědovi

**Po dědovi

Květka Š. Básně » ?nezařazené?

Anotace: ...staré sáně...

~~~~~~~~~
Sněží
a vítr sfoukne vločky
z věží kostelíka na kopci
z kopce frčí staré sáně
počkáme a potom na ně
posadíš se,
já vyvezu tě lásko nahoru
za tebe si sednu
v pase si tě podržím
a ty staré sáně,po dědovi
dolů letí
v závěji je zastavím.

Spadnu první a ty na mě
v objetí se válíme
stanou se z nás sněhuláci
zůstaneme na ulici?

Ale jen chvíli,ty bys tomu dal
on by se nám každý smál,
teď si sedni moje milá
na sáně se posaď,
jsi jako sníh sněhobílá
má lásko zimní,mám tě rád.
A ty bílé vločky,
vločky sněhu
roznáší do srdcí něhu
když s nimi
severní vítr zafičí
pojď milá,
já zahřeji tě v náruči.

~~~~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 4.1.2020
Přečteno (27x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Bezhlavý rytíř, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti