Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

JSEM SVĚT,ABYCH SE ZTVÁRNIL

JSEM SVĚT,ABYCH SE ZTVÁRNIL

Martin Havlíček Básně » o Životě

Anotace: jedna starší báseň...z roku 2018

sešli jsme se zde
pod záminkou člověka

jako na poušti písek
co chystá se do světa...

...přisypat tíseň

aby "otec nebes"
nemusel už sestoupit
musí už i světec
si selský rozum zakoupit

konspirační teorie,je celé moje zrození
v ohni lva se krásně žije

občas se i podcením

nepotřást myšlenkám rukou
je jako když po tobě dupou
vyučují...pýchu po svým
přitom nechtěj,být už (s)prostý

přijímám jméno,rodové-druhové
přes veškeré snahy
rozumět

stojím proti sobě
jako kovboj v zrcadle
když odrazem je oběť
vždy to špatně dopadne

ponořím zpátky ztracené rybky
usuším na zimu raději šípky
z následku pochopím zpětně až příčinu
abych se ztvárnil na vodní hladinu
Publikoval(a): Martin Havlíček, 26.12.2019
Přečteno (88x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Sonja la Rosa, Lipová, Polux Troy, donne, Bezhlavý rytíř, Mirastus, děda včela

Spodek

Stránka generována 8.5.2024 14:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti