Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Slunovrat v slzách

Slunovrat v slzách

Klarineb Básně » Svátky (vánoční, novorční, velikonoční)

Anotace: Slunovrat ohlásil příchod zimy a blížící se vánoční svátky...

Slunovrat utopený v slzách
vítá jarní tání v pěně dní
vlečku z deště soumrak natáh'
podzim vyfoukl dech poslední

Slunce ranní snění odhalí
končící advent tiše sní
sen o božském zrození
jež všechnu tíži spálí

v popelu naděje nových začátků
rozdmýchá jiskřičku světla v nás
tu navždy vyrytou dávnou pohádku
jejíž silou se srdce otevírá

hvězda andělská ukazuje cestu
netřeba se vůbec smrti bát
život nekončí v bolesti a trestu
brány radosti dokořán rozevírá...
Publikoval(a): Klarineb, 22.12.2019
Přečteno (160x)
Tipy (16) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lindos, Gaia., donne, Martin Havlíček, Bezhlavý rytíř, netWoor, J.F.Julián, Makaveli, Jikra, Mirastus

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 13:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti