Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

MILOVANÁ

MILOVANÁ

Martin Havlíček Básně » o Lásce

Anotace: S věnováním,pro mou ženu Ramonku...:)

jako liška co nedá se splést
s úsměvem šibalských princezen
s pohledem na přímo do čaker hvězd
si vybrala bez kliček jen jednu z cest

v zákoutí kresby nepoznaná
obrysy tváří v nich skrývá
vesmírem cítí se milovaná
v rozpětí důvěry roztáhla křídla

v plachosti schoulená zcela
přichází od srdce zleva
propustit tíhu do hávu svítání
když blíží se obleva
znenadání

rozkmitává stébla trávy
do bezpečných pastvin
i posekala louku z lásky
pro nastavení hranic

viděla padat světlo dolů
jako z kamen jiskru
co přeskočila z oka k němu
aby podpořila čistku

v kapsičce svého ochránce měla
navléká korálky pro lidské ztišení
všemi směry napříč zněla
aby se Rozárky
červenou natřely

a tak náhrdelník z planetek
dočkal se...navýšení
jak myriáda sluncí v létě

v kavárně
srdcí

nadšení
Publikoval(a): Martin Havlíček, 14.12.2019
Přečteno (243x)
Tipy (13) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Sonja la Rosa, donne, Bezhlavý rytíř, Mirastus, děda včela, Klarineb

Spodek

Stránka generována 16.4.2024 20:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti