Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

LISTÍ JE DOBRÝ ABY FIALOVÁ BYLA

LISTÍ JE DOBRÝ ABY FIALOVÁ BYLA

Martin Havlíček Básně » o Životě

Anotace: jedna taková jakoby podzimní...:)

pamatuje to našeptávání pod jazyk
aby si zul boty před potápěním

někdy i stabilní pláštěnky měli díry
aby zmoknutý jehlami
poznával míry

průhledná jak ze skla
byla léčba šokem
nějaký čas schopen
nebyl vůbec tleskat

aby nemusel na skládce čistit
brány do pikových sedmiček
nikdy si nebýval sám sebou jistý
protože pochopil,že to je o ničem

a tak záclony občas mu
ucpávaj pusu
chtějí mu vytlačit
slzy do plusu...v údolí růstu

podzimní listí přesně ví
kdy má mít na růžích ustláno
podzimní listí napoví
jak počkat si s důvěrou na ráno

chtěl zastavit armádu špičatých hrotů
aby lilie byli zas fialový
vysoko v podkroví o lásku zakop
aby svá zranění
znova si obnovil...proč?

"nemohu se účastnit propojení
bez nejbližšího omámení
asi sem už vyšel z módy
možná blízko
k svému zdroji
bez kritika
v dohánění"

"vezmu si zpátky svoje tvary
které už nemusím přetvářet"
Publikoval(a): Martin Havlíček, 6.12.2019
Přečteno (74x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Bezhlavý rytíř, Psavec, donne, Klarineb, Mirastus, Makaveli

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 23:13
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti