Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

UŽ NIKAM NESPĚCHÁM

UŽ NIKAM NESPĚCHÁM

Martin Havlíček Básně » o Životě

Anotace: je pravda,že někdy spěchám na autobus,ale jinak už nespěchám...:)

harmonie šepotu
kam až nám dovolí struny z harfy
vyrušit kletbu a zamíchat karty
od západu k východu

namotám nitě zpátky bohům
kteří se nebojí v zrcadle uvidět
samého v odraze i tuhle dobu
ve které čaj nesladí
už ani med

jak blbej vtip mouder
z náhodných spasení
na pozadí z muzea
tma už se neladí
do černa z nouze

kabáty už není kam převlékat
a do kapes neschovám už ani vývrtku na víno
vidím jen na přímo,že cesta je daleká
půjdu si naproti
vím však že nespěchám
Publikoval(a): Martin Havlíček, 5.12.2019
Přečteno (127x)
Tipy (15) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: mys, Trubka Petr, Lipová, Bezhlavý rytíř, slunečnice69, Psavec, donne, Klarineb, Mirastus, Makaveli

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 06:50
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti