Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Kaskády

**Kaskády

Květka Š. Básně » ?nezařazené?

Anotace: ..zase o řece jak si teče mezi břehy..

~~~~~~*~
Řeka teče mezi břehy
bublá si a šumí
a jak teče kolem stromů
snad i zpívat umí.
Když má hory kolem sebe
nad hladinou modré nebe
tak je to řeka divoká
široká a hluboká.
Někdy do údolí padá
kaskády,katarakty
i peřeje má řeka ráda
potom chvíli burácí
ale cestou tu divokost
zvolna vytrácí.

Brzy bude řeka tichá
to když se k městu blíží
teď už lehce se ji dýchá,
neboj,neublíží.
Na mostech pozdraví
ty sochy z kamene,
sochy se ukloní.
Řeko,my se neznáme?
Snad století tu stojíme
víš že se tě řeko
někdy i bojíme?
To když ti dva břehy
nestačí
a to nás,sochy,fakt vytáčí.

Řeka ta většinou si zpívá
pomalu teče a není divá
jen se po okolí
dívá…
~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 5.12.2019
Přečteno (35x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, Psavec, děda včela, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 01:01
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti