Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Neznámé emoci.

Neznámé emoci.

Jsem jen pěšákem tvým,
Co čeká na rozkaz,
Když lesk se v tobě skví,
Já už jsem pod obraz.


Piju ze sklenice plnými doušky,
A poroučím si další,
Pak nabiju patronu do pušky,
A přemítám o zemi naší.

To už mě sledují cizí oči,
Zpoza okenních tabulek.
Svět se se mnou točí,
Odklepávám z cigarety popílek.

Pak s hlavou těžší než-li olovo,
Nad linkovaným sešítkem.
Možná měl bych začít na novo,
A nezabývat se čtyřlístkem.

Štěstí na louce nekvete,
Teď už to opravdu vím.
Osud nás pak všechny smete,
Proto raději o tobě sním.

Jsi mojí utěšující látkou,
Svou duši ti nabídnu.
Jak by byla poslední splátkou,
Pak klesnu až ke dnu.

Pak dlaň k dlani přiložíš,
A do pekel mě stáhneš.
Tělo své na Zemi položím,
A ty už mě dolů táhneš.


A přesto tě miluji tím více,
Tak už zápal pohřební svícen!
Publikoval(a): Ryuk, 19.11.2019
Přečteno (63x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:12
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti