Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**S bambulí

**S bambulí

Květka Š. Básně » ?nezařazené?

Anotace: ..tak hezky se o počasí píše---

~~~~~~~~~
Listopad
je elegantní pán
kterého dobře znám
rád odloží svůj šat
do bílého obleče se rád
tancuje s dušičkami
v klopě má chryzantémy
"má taky holé ruce"
zapaluje svíce
a co dál?

Ještě i draka prožene
jemu se to líbí,
né že ne
pak na stromě zastaví
dál letět ho nebaví.

Pár dnů je krásně
pak se mu ochladí dech
všechno to listí opadá
a leží i na schodech
no to je paráda.
Já zavolám vítr
o úklid ho poprosím
déšť umyje ulice
listopad kouká
že už klobouk nosím
a děti s bambulí čepice.

~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 15.11.2019
Přečteno (29x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jikra

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 21:51
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti