Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

PRO SEBE DOMŮ

PRO SEBE DOMŮ

Martin Havlíček Básně » o Lásce

Anotace: jedna prosvětlovací...:)

jako prasklinky v ledovém křišťálu
hledali skulinku v čase
po kapkách stékali k portálu
v lehkosti plynutí
bez úmorné práce

na věky skrz hvězdy prosáklí
však deky je zahřály zespoda
hlubiny po vrstvách docvakly
společně chutnali
bylo dost pro oba

propínám svaly
když cítím tvé vůně
když propouštíš světlo
po proudu plujem

a tak si sedí na uších schválně
aby z krve i vody
mozaikou byli
a zároveň v bahně
se pročistili

když jaro se budí
je vidět kudy
pro sebe domů
jak v koruně
stromu
Publikoval(a): Martin Havlíček, 13.11.2019
Přečteno (152x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Makaveli, donne, Klarineb, Mari13, Mirastus

Spodek

Stránka generována 18.4.2024 05:51
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti