Dnes...
Dnes...
Dnes zastřelili všechny múzy
a slova veršů mrtvá jsou
a krajem táhnou davy lůzy
a černé mraky v šicích jdou
dnes spoutali duše do okovů
a věřili že zadusí jejich hlas
vstříc smogovému příkrovu
jež pokryl srdce mnohých z nás
dnes zavraždili odvahu
a křídla strachu obalila svobodu
a ovce přešlapují na prahu
jít dál či zůstat na mrtvém bodu?
Dnes zahlušili lásku v nás
a virtuální svět má zelenou
a kdekdo touží ovce pást
a pokora trpí zlomená v kolenou
dnes utopili ve světě víru
a nevíra s prázdnem si spolu připíjí
kdo hledá najde uvnitř sílu
jež mantinely s vervou rozbíjí..
Publikoval(a):
Klarineb, 11.11.2019