Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nikotin

Nikotin

Muerto Básně » o Životě

Anotace: Závislost je hnus

S oblakem dehtu stoupaj pryč
Každodenní strasti života.
Stoupaj a stoupaj, stoupaj výš
A v plicích zbývá jenom nicota.
Půvabný anděl s brunátným rtem
odklepává popel ladně
Každého muže mohla být snem,
kdyby jí nikotin nezůstával v hlavě.
Voňavý tabák, odporný puch
Jen kouř, co lechtá po těle
Vrásčitá pleť a medový chrup
Meditace vyvolaná uměle.
Zkracuje se cigareta, zkracuje i den
Ze smíchu hrdlo se svíjí.
Za chvíli uslyšíme jenom pouhý sten
plic , v nichž dehet se rozpíjí.
Filtruje se dým
Přes ústa do plicních sklípků
Filtruje ten splín
Přes ústa v podobě polibků
Pod očima jako onyx
Kruhy černější než nekonečno tmy
V popelu zrodil se Fénix
Ale v popelu zahyneme my.
Publikoval(a): Muerto, 9.11.2019
Přečteno (60x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Klarineb, Bezhlavý rytíř, donne, Makaveli, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 01:17
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti